SSL? Wat is het en waarom wil ik het gebruiken?

Je ziet tegenwoordig steeds meer verschillende websites die gebruik maken van SSL. Je ziet vaak dat de url-balk groen wordt of dat er een slotje voor de url staat. Het ziet er niet alleen mooi uit maar het heeft ook nog daadwerkelijk een bepaalde functie!

Waar staat SSL voor?

SSL betekent Secure Socket Layer. In principe betekent het dat iedere verbinding versleuteld wordt met een bepaalde encryptie. Het is de beveiliging van de verbinding tussen de bezoeker en de website.

Er zijn drie verschillende SSL-certificaten:

  • Domein SSL (DV)
  • Organisatie SSL (OV)
  • Uitgebreide SSL (EV)

Domein SSL:

Dit is het goedkoopste SSL-certificaat en indien je deze afneemt wordt er gecontroleerd of je de correcte eigenaar bent van de domeinnaam. Ieder certificaat beschikt over dezelfde encryptie dus het heeft geen effect op de beveiliging van je website. Indien je gebruik maakt van een Domein SSL dan zie je dit op de volgende manier terug in je url-balk:

Domein SSL certificaat

Organisatie SSL:

Het verschil tussen een Domein SSL en een Organisatie SSL is dat er gecontroleerd wordt of je bedrijfsgegevens kloppen. Tevens vindt er een domeincontrole plaats. Het effect in de url-balk is hetzelfde als de Domein SSL.

Uitgebreide SSL:

Naast de domeinvalidatie wordt er bij een Uitgebreide SSL een controle uitgevoerd bij de Kvk. Alles van je bedrijf wordt gecontroleerd en hierna wordt je certificaat geinstalleerd. De implementatie kan oplopen tot 5 werkdagen.
Het verschil tussen de andere twee certificaten zie je terug in de url-balk:

Uitgebreide SSL certificaat

Wil je meer informatie over het vastleggen van een SSL-certificaat? Bekijk dan nu de website!

Tags:, ,

Plaats een reactie